Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uiteenzetting rond Historische Nazomerfietstocht KWB-Kalken

mei 11 | 19:30

Gratis

Wie vorige herfst onze fietstocht met historische gegevens rond Kalken meegemaakt heeft, en wie niet zo goed overweg kon met de moderne uitwerking ervan, je weet wel met die QR-codes en de
google-app voor de bewegwijzering, heeft misschien wel zin in een avondje historisch Kalken. Het is de bedoeling dat we aan de hand van een powerpresentatie met foto’s en andere documentatie die fietstocht overdoen, maar dan wel vanop onze stoel in het zaaltje in de Peperstraat.

Nico Van De Velde en André Van De Sompel zorgen voor een geanimeerde uiteenzetting rond de tien Kalkense historische aandachtspunten. Er is uiteraard ruimte voor interactie. We brengen informatie rond die tien thema’s, maar we leren graag bij. Geschiedkundige informatie en eigentijdse belevingsmomenten kunnen elkaar best aanvullen.

Waarover gebabbeld zal worden? We beginnen alvast met volgende onderwerpen:
het dorpsplein in Kalkendorp, garage Crabeel in de Koffiestraat, de villa van Gustaaf Piens in de Koffiestraat, de Drapstraat en de Scheestraat, het schooltje van Gabriël Van den Abbeele op de wijk Hussevelde, estaminet In Den Bouw en Wijngoed Fortune in de Zomerstraat, wijk Eesvelde: garage Pikhaus en de rapenslag, de stelplaats van De Lijn, de Blauwe Steen op het Vaartplein, de molensite en kapel langs de huidige Nerenweg, enz.

Wie een blijvend aandenken aan deze nazomerfietstocht van KWB-Kalken wil, kan thuis de erbij horende publicatie nalezen.
Het boekje wordt te koop aan geboden op de avond van de bijeenkomst.
In KRAAK van mei meer info hierover.

Gegevens

Datum:
mei 11
Tijd:
19:30
Kosten:
Gratis

Organisator

KWB Kalken

Locatie

Zaaltje peperstraat
peperstraat
kalken, België
+ Google Maps